Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 9 Maths Chapter – 8 Quadrilaterals with Answers

Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths: Chapter – 8 Quadrilaterals with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT Class 9 Maths: Quadrilaterals Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 9 Maths

Chapter – 8 Quadrilaterals with Answers

1. The quadrilateral whose all its sides are equal and angles are equal to 90 degrees, it is called:
a. Rectangle
b. Square
c. Kite
d. Parallelogram

2. The sum of all the angles of a quadrilateral is equal to:
a. 180°
b. 270°
c. 360°
d. 90°

3. A trapezium has:
a. One pair of opposite sides parallel
b. Two pair of opposite sides parallel to each other
c. All its sides are equal
d. All angles are equal

4. A rhombus can be a:
a. Parallelogram
b. Trapezium
c. Kite
d. Square

5. A diagonal of a parallelogram divides it into two congruent:
a. Square
b. Parallelogram
c. Triangles
d. Rectangle

6. In a parallelogram, opposite angles are:
a. Equal
b. Unequal
c. Cannot be determined
d. None of the above

7. The diagonals of a parallelogram:
a. Equal
b. Unequal
c. Bisect each other
d. Have no relation

8. Each angle of rectangle is:
a. More than 90°
b. Less than 90°
c. Equal to 90°
d. Equal to 45°

9. The angles of quadrilateral are in the ratio 4:5:10:11. The angles are:
a. 36°, 60°, 108°, 156°
b. 48°, 60°, 120°, 132°
c. 52°, 60°, 122°, 126°
d. 60°, 60°, 120°, 120°

10. If ABCD is a trapezium in which AB || CD and AD = BC, then:
a. ∠A = ∠B
b. ∠A > ∠B
c. ∠A < ∠B
d. None of the above

MCQ Questions for CBSE Class 9 Maths: Chapter – 8 Quadrilaterals with Answers

Answer Key

1. (b) 2. (c) 3. (a) 4. (d) 5. (c) 6. (a) 7. (c) 8. (c) 9. (c) 10. (a)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!