Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 9 Maths Chapter – 7 Triangles with Answers

Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths: Chapter – 7 Triangles with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT Class 9 Maths: Triangles Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 9 Maths

Chapter – 7 Triangles with Answers

1. If E and F are the midpoints of equal sides AB and AC of a triangle ABC. Then:
a) BF=AC
b) BF=AF
c) CE=AB
d) BF = CE

2. ABC is an isosceles triangle in which altitudes BE and CF are drawn to equal sides AC and AB respectively. Then:
a) BE>CF
b) BE<CF
c) BE=CF
d) None of the above

3. If ABC and DBC are two isosceles triangles on the same base BC. Then:
a) ∠ABD = ∠ACD
b) ∠ABD > ∠ACD
c) ∠ABD < ∠ACD
d) None of the above

4. If ABC is an equilateral triangle, then each angle equals to:
a) 90°
B)180°
c) 120°
d) 60°

5. If AD is an altitude of an isosceles triangle ABC in which AB = AC. Then:
a) BD=CD
b) BD>CD
c) BD<CD
d) None of the above

6. In a right triangle, the longest side is:
a) Perpendicular
b) Hypotenuse
c) Base
d) None of the above

7. In triangle ABC, if AB=BC and ∠B = 70, ∠A will be:
a) 70
b) 110
c) 55
d) 130

8. For two triangles, if two angles and the included side of one triangle are equal to two angles and the included side of another triangle. Then the congruency rule is:
a) SSS
b) ASA
c) SAS
d) None of the above

9. A triangle in which two sides are equal is called:
a) Scalene triangle
b) Equilateral triangle
c) Isosceles triangle
d) None of the above

10. The angles opposite to equal sides of a triangle are:
a) Equal
b) Unequal
c) supplementary angles
d) Complementary angles

MCQ Questions for CBSE Class 9 Maths: Chapter – 7 Triangles with Answers

Answer Key

1. (d) 2. (c) 3. (a) 4. (d) 5. (c) 6. (b) 7. (c) 8. (b) 9. (c) 10. (a)

Share and Enjoy !

4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!