Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 9 Maths Chapter – 6 Lines and Angles with Answers

Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths: Chapter – 6 Lines and Angles with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT Class 9 Maths: Lines and Angles Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 9 Maths

Chapter – 6 Lines and Angles with Answers

1. Intersecting lines cut each other at:
a) One point
b) Two points
c) Three points
d) Null

2. Two parallel lines intersect at:
a) One point
b) Two points
c) Three points
d) Null

3. If AB || CD, EF ⊥ CD and ∠GED = 135° as per the figure given below.

The value of ∠AGE is:
a) 120°
b) 140°
c) 90°
d) 135°

4. If two lines intersect each other, then the vertically opposite angles are:
a) Equal
b) Unequal
c) Cannot be determined
d) None of the above

5. A line joining two endpoints are called:
a) Line segment
b) A ray
c) Parallel lines
d) Intersecting lines

6. An acute angle is:
a) More than 90 degrees
b) Less than 90 degrees
c) Equal to 90 degrees
d) Equal to 180 degrees

7. A reflex angle is:
a) More than 90 degrees
b) Equal to 90 degrees
c) More than 180 degrees
d) Equal to 180 degrees

8. A straight angle is equal to:
a) 0°
b) 90°
c) 180°
d) 360°

9. Two angles whose sum is equal to 180° are called:
a) Vertically opposite angles
b) Complementary angles
c) Adjacent angles
d) Supplementary angles

10. In the figure below, which of the following are corresponding angle pairs:


a) ∠p and ∠q
b) ∠p and ∠w
c) ∠p and ∠x
d) ∠p and ∠z

MCQ Questions for CBSE Class 9 Maths: Chapter – 6 Lines and Angles with Answers

Answer Key

1. (a) 2. (d) 3. (d) 4. (a) 5. (a) 6. (b) 7. (c) 8. (c) 9. (d) 10. (b)

Share and Enjoy !

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!