Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 9 Maths Chapter – 4 Linear Equations in Two Variables with Answers

Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths: Chapter – 4 Linear Equations in Two Variables with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT Class 9 Maths: Linear Equations in Two Variables Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 9 Maths

Chapter – 4 Linear Equations in Two Variables with Answers

1. The linear equation 3x-11y=10 has:
a) Unique solution
b) Two solutions
c) Infinitely many solutions
d) No solutions

2. 3x+10 = 0 will has:
a) Unique solution
b) Two solutions
c) Infinitely many solutions
d) No solutions

3. The solution of equation x-2y = 4 is:
a) (0,2)
b) (2,0)
c) (4,0)
d) (1,1)

4. The value of k, if x = 1, y = 2 is a solution of the equation 2x + 3y = k.
a) 5
b) 6
c) 7
d) 8

5. Point (3, 4) lies on the graph of the equation 3y = kx + 7. The value of k is:
a) 4/3
b) 5/3
c) 3
d) 7/3

6. The graph of linear equation x+2y = 2, cuts the y-axis at:
a) (2,0)
b) (0,2)
c) (0,1)
d) (1,1)

7. Any point on the line x = y is of the form:
a) (k, -k)
b) (0, k)
c) (k, 0)
d) (k, k)

8. The graph of x = 3 is a line:
a) Parallel to x-axis at a distance of 3 units from the origin
b) Parallel to y-axis at a distance of 3 units from the origin
c) Makes an intercept 3 on x-axis
d) Makes an intercept 3 on y-axis

9. In equation, y = mx+c, m is:
a) Intercept
b) Slope of the line
c) Solution of the equation
d) None of the above

10. If x and y are both positive solutions of equation ax+by+c=0, always lie in:
a) First quadrant
b) Second quadrant
c) Third quadrant
d) Fourth quadrant

MCQ Questions for CBSE Class 9 Maths: Chapter – 4 Linear Equations in Two Variables with Answers

Answer Key

1. (c) 2. (a) 3. (c) 4. (d) 5. (b) 6. (c) 7. (d) 8. (b) 9. (b) 10. (a)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!