Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 9 Maths Chapter – 2 Polynomials with Answers

Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths: Chapter – 2 Polynomials with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT Class 9 Maths: Polynomials Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 9 Maths

Chapter – 2 Polynomials with Answers

1. x2-2x+1 is a polynomial in:
a. One Variable
b. Two Variables
c. Three variable
d. None of the above

2. The coefficient of x2 in 3x3+2x2-x+1 is:
a. 1
b. 2
c. 3
d. -1

3. A binomial of degree 20 in the following is:
a. 20x + 1
b. x/20 + 1
c. x20 +1
d. x2+20

4. The degree of 4x3-12x2+3x+9 is
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3

5. x2 – x is ________ polynomial.
a. Linear
b. Quadratic
c. Cubic
d. None of the above

6. x – x3 is a ________ polynomial.
a. Linear
b. Quadratic
c. Cubic
d. None of the above

7. 1+3x is a _________ polynomial.
a. Linear
b. Quadratic
c. Cubic
d. None of the above

8. The value of f(x) = 5x−4x2+3 when x = -1, is:
a. 3
b. -12
c. -6
d. 6

9. The value of p(t) = 2+t+2t2−t3 when t=0 is
a. 2
b. 1
c. 4
d. 0

10. The zero of the polynomial f(x) = 2x+7 is
a. 2/7
b. -2/7
c. 7/2
d. -7/2

MCQ Questions for CBSE Class 9 Maths: Chapter – 2 Polynomials with Answers

Answer Key

1. (a) 2. (b) 3. (c) 4. (d) 5. (b) 6. (c) 7. (a) 8. (c) 9. (a) 10. (d)

Share and Enjoy !

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!