Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 9 Maths Chapter – 15 Probability with Answers

Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths: Chapter – 15 Probability with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT Class 9 Maths: Probability Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 9 Maths

Chapter – 15 Probability with Answers

1. The probability of each event, when a coin is tossed for 1000 times with frequencies: Head:455 & Tail: 545 is:
a. 0.455 & 0.545
b. 0.5 & 0.5
c. 0.45 & 0.55
d. 455 & 545

2. The sum of all probabilities equal to:
a. 4
b. 1
c. 3
d. 2

3. The probability of each event lies between:
a. 1 & 2
b. 1 & 10
c. 0 & 1
d. 0 & 5

4. If P(E) = 0.44, then P(not E) will be:
a. 0.44
b. 0.55
c. 0.50
d. 0.56

5. If P(E) = 0.38, then probability of event E, not occurring is:
a. 0.62
b. 0.38
c. 0.48
d. 1

6. The probability of drawing an ace card from a deck of cards is:
a. 1/52
b. 1/26
c. 4/13
d. 1/13

7. If probability of an event to happen is 0.3 and the probability of event not happening is:
a. 0.7
b. 0.6
c. 0.5
d. None of the above

8. A dice is thrown. The probability of getting 1 and 5 is:
a. ⅙
b. ⅔
c. ⅓
d. ½

9. A batsman hits boundaries for 6 times out of 30 balls. Find the probability that he did not hit the boundaries.
a. ⅕
b. ⅖
c. ⅗
d. ⅘

10. Three coins were tossed 200 times. The number of times 2 heads came up is 72. Then the probability of 2 heads coming up is:
a. 1/25
b. 2/25
c. 7/25
d. 9/25

MCQ Questions for CBSE Class 9 Maths: Chapter – 15 Probability with Answers

Answer Key

1. (a) 2. (b) 3. (c) 4. (d) 5. (a) 6. (d) 7. (a) 8. (c) 9. (d) 10. (d)

Share and Enjoy !

2.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!