Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 9 Maths Chapter – 13 Surface Areas and Volumes with Answers

Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths: Chapter – 13 Surface Areas and Volumes with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT Class 9 Maths: Surface Areas and Volumes Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 9 Maths

Chapter – 13 Surface Areas and Volumes with Answers

1. The formula to find surface area of a cuboid of length (l), breadth (b) and height (h) is:
a. lb+bh+hl
b. 2(lb+bh+hl)
c. 2(lbh)
d. lbh/2

2. The surface area of a cube whose edge equals to 3cm is:
a. 62 sq.cm
b. 30 sq.cm
c. 54 sq.cm
d. 90 sq.cm

3. The surface area of cuboid-shaped box having length=80 cm, breadth=40cm and height=20cm is:
a. 11200 sq.cm
b. 13000 sq.cm
c. 13400 sq.cm
d. 12000 sq.cm

4. The volume of hemisphere whose radius is r, is:
a. 4/3 πr3
b. 4πr3
c. 2πr3
d. ⅔ π r3

5. If the radius of a cylinder is 4cm and height is 10cm, then total surface area of cylinder is:
a. 440 sq.cm
b. 352 sq.cm.
c. 400 sq.cm
d. 412 sq.cm

6. The curved surface area of a right circular cylinder of height 14 cm is 88 cm2. The diameter of the base is:
a. 2 cm
b. 3cm
c. 4cm
d. 6cm

7. The Curved surface area of a right circular cylinder is 4.4 sq.cm. The radius of the base is 0.7 cm. The height of cylinder will be:
a. 2 cm
b. 3 cm
c. 1 cm
d. 1.5 cm

8. Diameter of the base of a cone is 10.5 cm and its slant height is 10 cm. The curved surface area is:
a. 150 sq.cm
b. 165 sq.cm
c. 177 sq.cm
d. 180 sq.cm

9. If slant height of the cone is 21cm and diameter of base is 24 cm. The total surface area of cone is:
a. 1200.77 sq.cm
b. 1177 sq.cm
c. 1222.77 sq.cm
d. 1244.57 sq.cm

10. The surface area of a sphere of radius 14 cm is:
a. 1386 sq.cm
b. 1400 sq.cm
c. 2464 sq.cm
d. 2000 sq.cm

MCQ Questions for CBSE Class 9 Maths: Chapter – 13 Surface Areas and Volumes with Answers

Answer Key

1. (b) 2. (c) 3. (a) 4. (d) 5. (b) 6. (a) 7. (c) 8. (b) 9. (d) 10. (c)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!