Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 9 Maths Chapter – 12 Heron’s Formula with Answers

Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths: Chapter – 12 Heron’s Formula with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 9 Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT Class 9 Maths: Heron’s Formula Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 9 Maths

Chapter – 12 Heron’s Formula with Answers

1. Area of triangle is equal to:
a. Base x Height
b. 2(Base x Height)
c. ½(Base x Height)
d. ½ (Base + Height)

2. If the perimeter of a equilateral triangle is 180 cm. Then its area will be:
a. 900 cm2
b. 900√3 cm2
c. 300√3 cm2
d. 600√3 cm2

3. The sides of a triangle are 122 m, 22 m and 120 m respectively. The area of the triangle is:
a. 1320 sq.m
b. 1300 sq.m
c. 1400 sq.m
d. 1420 sq.m

4. The area of triangle with given two sides 18cm and 10cm respectively and perimeter equal to 42 cm is:
a. 20√11 cm2
b. 19√11 cm2
c. 22√11 cm2
d. 21√11 cm2

5. The sides of a triangle are in the ratio 12 : 17 : 25 and its perimeter is 540cm. The area is:
a. 1000 sq.cm.
b. 5000 sq.cm.
c. 9000 sq.cm.
d. 8000 sq.cm.

6. The equal sides of isosceles triangle are 12 cm and perimeter is 30 cm. The area of this triangle is:
a. 9√15 sq.cm
b. 6√15 sq.cm
c. 3√15 sq.cm
d. √15 sq.cm.

7. A quadrilateral whose sides are 3cm, 4cm, 4cm, 5cm and one of the diagonal is equal to 5cm as per the below figure. The area of the quadrilateral is:

a. 19.17 sq.cm
b. 15.17 sq.cm
c. 20.17 sq.cm
d. 22.17 sq.cm.

8. The area of an equilateral triangle having side length equal to √3/4cm is:
a. 2/27 sq.cm
b. 2/15 sq.cm
c. 3/16 sq.cm
d. 3/14 sq.cm

9. The sides of a parallelogram are 100 m each and length of the longest diagonal is 160m. The area of parallelogram is:
a. 9600 sq.m
b. 9000 sq.m
c. 9200 sq.m
d. 8800 sq.m

10. The sides of a triangle are in the ratio of 3 : 5 : 7 and its perimeter is 300 cm. Its area will be:
a. 1000√3 sq.cm
b. 1500√3 sq.cm
c. 1700√3 sq.cm
d. 1900√3 sq.cm

MCQ Questions for CBSE Class 9 Maths: Chapter – 12 Heron’s Formula with Answers

Answer Key

1. (c) 2. (b) 3. (a) 4. (d) 5. (c) 6. (a) 7. (b) 8. (c) 9. (a) 10. (b)

Share and Enjoy !

1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!