Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 9 History: Chapter – 3 Nazism and the Rise of Hitler with Answers

MCQ Questions for Class – 9 Social Science History Chapter – 3 Nazism and the Rise of Hitler with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 9 Social Science History with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 9 Social Science History: Nazism and the Rise of Hitler Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class -9 Social Science History

Chapter – 3 Nazism and the Rise of Hitler with Answers

1. Where is the Wall Street Exchange?
(a) America
(b) Britain
(c) France
(d) Germany

2. Which country was defeated after the First World War?
(a) France
(b) Germany
(c) Russia
(d) Britain

3. The time span of the First World War was
(a) 1911-1914
(b) 1914-1918
(c) 1918-1921
(d) 1920-1925

4. The Nazi Party had become the largest party by the
(a) 1920
(b) 1925
(c) 1926
(d) 1932

5. Hitler became the Chancellor or Germany in the year
(a) 1931
(b) 1932
(c) 1933
(d) 1934

6. The country that dropped atom bomb on Hiroshima in Japan was
(a) France
(b) America
(c) Germany
(d) Britain

7. Who could enter Jungvolk?
(a) Ten-year-old boys
(b) Twelve-year-old boys
(c) Fourteen-year-old boys
(d) Eighteen-year-old boys

8. Who were the worst sufferers in Nazi Germany?
(a) Jews
(b) Poles
(c) Russians
(d) Gypsies

9. A bronze cross was given to the woman who produced
(a) two children
(b) four children
(c) six children
(d) eight children

10. The game Hitler glorified was
(a) wresting
(b) kabaddi
(c) hockey
(d) boxing

MCQ Questions for CBSE Class 9 Social Science History: Chapter – 3 Nazism and the Rise of Hitler

Answer Key

1. (a) 2. (b) 3. (b) 4. (d) 5. (c) 6. (b) 7. (a) 8. (a) 9. (b) 10. (d)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tanishk Nain

I get help from this thnx

Anshul Jindal (Director-SRC)

We are happy to help you

error: Content is protected !!