Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 6th Science Chapter – 14 Water with Answers

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Science Chapter – 14 Water with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 6th Science with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT based Class – 6th Science – ‘Water’ Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

MCQ Questions for Class – 6th Science

Chapter – 14 Water with Answers

1. Which one is a process in which water changes into vapours in atmosphere?

(a) Evaporation

(b) transpiration

(c) Precipitation

(d) condensation

2. Potable water is

(a) ocean water

(b) groundwater at selected places

(c) river water

(d) ponds water

3. Which is not a part of water cycle?

(a) Cloud formation

(b) Rain

(c) Drinking by animals

(d) Sun

4. Which is a result of condensation of water vapours?

(a) Rain

(b) Snowfall

(c) Hail

(d) Tiny water droplets

5. Which one is the purest form of water?

(a) River water

(b) Groundwater

(c) Rainwater

(d) Ocean water

6. Circulation of water between ocean and land is known as

(a) water cycle

(b) rain cycle

(c) water management

(d) water harvesting

7. The percentage of water in potato is

(a) 88

(b) 75

(c) 90

(d) 95

8. Out of these, which is not a source of surface water?

(a) rain water

(b) river and lake water

(c) Spring water

(d) sea water

9. Boiling point of water is

(a) 100°C

(c) 101°C

(b) 99°C

(d) 102°C

10. Plants release large amount of water vapour into the atmosphere by the process called

(a) evaporation

(b) condensation

(c) precipitation

(d) transpiration

MCQ Questions of CBSE Class – 6th Science Chapter – 14 Water with Answers

Answer Key

1. (a) 2. (b) 3. (c) 4. (d) 5. (c) 6. (a) 7. (b) 8. (c) 9. (a) 10. (d)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!