Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 6th Science Chapter – 1 Food Where Does It Come From with Answers

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Science Chapter – 1 Food Where Does It Come From with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 6th Science with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT based Class – 6th Science – ‘Food Where Does It Come From’ Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

MCQ Questions for Class – 6th Science

Chapter – 1 Food Where Does It Come From with Answers

1. Which part of a mustard plant is edible?

(a) Seeds and flowers

(b) Leaves and flowers

(c) Seeds and leaves

(d) Stem and roots

2. Honey bees are often seen sitting on flowers. Why do they do so?

(a) They like flowers

(b) They lay eggs on flowers

(c) They suck nectar from flowers

(d) All of these

3. Which one is the best for health?

(a) Boiled seeds

(b) Roasted seeds

(c) Wet swollen seeds

(d) Sprouted seeds

4. Which one of the following set comprises only herbivorous animals?

(a) Cow, goat, rabbit, deer

(b) Cow, goat, rabbit, wolf

(c) Wolf, goat, rabbit, deer

(d) Cow, crow, crane, camel

5. Animals which eat both plants and flesh of other animals are called

(a) herbivores

(b) carnivores

(c) omnivores

(d) sanguinivores

6. Human beings are

(a) herbivores

(b) carnivores

(c) omnivores

(d) decomposers

7. Which one of the following sets is not correct?

(a) Cow, rabbit, deer, goat

(b) Tiger, lion, wolf, panther

(c) Bear, crow, cat

(d) Rabbit, deer, cat, wolf

8. Which one is not a food for a squirrel?

(a) Grains

(b) Small insects

(c) Fruits

(d) All of these

9. Rearing and management of fishes in large scale is called

(a) agriculture

(b) apiculture

(c) pisciculture

(d) horticulture

10. Which of the following is a root vegetable ?

(a) Potato

(b) Carrot

(c) Cucumber

(d) Onion

MCQ Questions of CBSE Class – 6th Science Chapter – 1 Food Where Does It Come From with Answers

Answer Key

1. (c) 2. (c) 3. (d) 4. (a) 5. (c) 6. (c) 7. (d) 8. (b) 9. (c) 10. (b)

Share and Enjoy !

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!