Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 6th Maths Chapter – 9 Data Handling with Answers

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths: Chapter – 9 Data Handling with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 6th Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT based Class – 6th Maths – ‘Data Handling’ Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths

Chapter – 9 Data Handling with Answers

1. The maximum marks obtained by any student is

(a) 95

(b) 78

(c) 75

(d) 25.

2. The minimum marks obtained by any student is

(a) 95

(b) 78

(c) 75

(d) 25.

3. How many students got the same marks?

(a) 2

(b) 3

(c) 4

(d) 5.

4. The difference between the maximum and mini¬mum marks obtained is

(a) 60

(b) 50

(c) 70

(d) 80.

5. How many students got 75 or more marks?

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

6. How many students got marks below 60?

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4.

7. How many students got marks between 60 and 75?

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4.

Observe the following table and answer the related questions:

8. Which blood group is the most common?

(a) A

(b) B

(c) O

(d) AB.

9. Which blood group is the rarest?

(a) AE

(b) B

(c) A

(d) O

10. What is the total number of students?

(a) 30

(b) 15

(c) 20

(d) 10

MCQ Questions for CBSE Class 6th Maths: Chapter – 9 Data Handling

Answer Key

1. (a) 2. (d) 3. (a) 4. (c) 5. (c) 6. (d) 7. (c) 8. (c) 9. (a) 10. (a)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!