Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 6th Maths Chapter – 6 Integers with Answers

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths: Chapter – 6 Integers with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 6th Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT based Class – 6th Maths – ‘Integers’ Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself. It is always recommended to study NCERT books as it covers the whole syllabus. At this time NCERT books are the best to complete all your assignments and do self-study.

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths

Chapter – 6 Integers with Answers

1. The succeeding number of the number 0 is

(a) – 1

(b) 0

(c) 1

(d) 11.

2. The succeeding number of the number – 1 is

(a) – 1

(b) 1

(c) 0

(d) -11.

3. The succeeding number of the number – 4 is

(a) – 1

(b) – 2

(c) -3

(d) -4

4. The succeeding number of the number 9 is

(a) 9

(b) 8

(c) 10

(d) 11.

5. The preceding number of the number 1 is

(a) 1

(b) – 1

(c) 2

(d) 0.

6. The preceding number of the number 0 is

(a) 1

(b) – 1

(c) 0

(d) none of these.

7. The preceding number of the number 2 is

(a) 3

(b) 1

(c) 0

(d) 4

8. The preceding number of the number 6 is

(a) 2

(b) 3

(c) 4

(d) 5

9. An integer between – 3 and – 1 is

(a) – 3

(b) – 1

(c) – 2

(d) 0

10. Which of the following is true?

(a) 0 < – 8

(b) 0 > – 8

(c) 4 < – 4

(d) 0 > 6

MCQ Questions for CBSE Class 6th Maths: Chapter – 6 Integers

Answer Key

1. (c) 2. (c) 3. (c) 4. (c) 5. (d) 6. (b) 7. (b) 8. (d) 9. (c) 10. (b)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!