Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 6th Maths Chapter – 4 Basic Geometrical Ideas with Answers

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths: Chapter – 4 Basic Geometrical Ideas with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 6th Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT based Class – 6th Maths – ‘Basic Geometrical Ideas’ Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself. It is always recommended to study NCERT books as it covers the whole syllabus.

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths

Chapter – 4 Basic Geometrical Ideas with Answers

1. How many points are enough to fix a line?

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

2. Two intersecting lines intersect in

(a) 1 point

(b) 2 points

(c) 3 points

(d) 4 points

3. How many lines can pass through one given point?

(a) 1

(b) 2

(c) 4

(d) Countless

4. How many lines can pass through two given points?

(a) Only one

(b) 2

(c) 4

(d) Countless

5. How many vertices are there in the following figure?

(a) 5

(b) 3

(c) 2

(d) 4

6. How many sides are there in the following figure?

(a) 5

(b) 4

(c) 2

(d) 3

7. How many diagonals are there in the following figure?

(a) 4

(b) 5

(c) 2

(d) 3

8. How many vertices are there in a triangle?

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

9. How many sides are there in a triangle?

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

10. How many angles are there in a triangle?

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

MCQ Questions for CBSE Class 6th Maths: Chapter – 4 Basic Geometrical Ideas

Answer Key

1. (b) 2. (a) 3. (d) 4. (a) 5. (a) 6. (a) 7. (b) 8. (c) 9. (c) 10. (c)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!