Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 6th Maths Chapter – 3 Playing with Numbers with Answers

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths: Chapter – 3 Playing with Numbers with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 6th Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT based Class – 6th Maths – ‘Playing with Numbers’ Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths

Chapter – 3 Playing with Numbers with Answers

1. Which of the following numbers is not a factor of 68?

(a) 2

(b) 4

(c) 17

(d) 6.

2. Which of tfie following numbers is not a factor of 36?

(a) 2

(b) 4

(c) 18

(d) 8.

3. Which of the following numbers is not a factor of 24?

(a) 2

(b) 3

(c) 4

(d) 5.

4. Which of the following numbers is not a factor of 15?

(a) 1

(b) 3

(c) 4

(d) 5.

5. Which of the following number is not a factor of 21?

(a) 1

(b) 3

(c) 6

(d) 7.

6. Which of the following number is not a multiple of 27?

(a) 1

(b) 3

(c) 9

(d) 6

7. Which of the following numbers is not a factor of 12?

(a) 4

(b) 2

(c) 3

(d) 8.

8. Which of the following numbers is not a factor of 20?

(a) 2

(b) 4

(c) 5

(d) 6.

9. Which of the following number is not a factor of 18?

(a) 2

(b) 3

(c) 6

(d) 8.

10. Which of the following number is not a multiple of 6?

(a) 12

(b) 21

(c) 24

(d) 36

MCQ Questions for CBSE Class 6th Maths: Chapter – 3 Playing with Numbers

Answer Key

1. (d) 2. (d) 3. (d) 4. (c) 5. (c) 6. (d) 7. (d) 8. (d) 9. (d) 10. (b)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!