Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 6th Maths Chapter – 2 Whole Numbers with Answers

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths: Chapter – 2 Whole Numbers with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 6th Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT based Class – 6th Maths – ‘Whole Numbers’ Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths

Chapter – 2 Whole Numbers with Answers

1. The successor of 99 is

(a) 99

(b) 98

(c) 100

(d) none of these.

2. The predecessor of 100 is

(a) 101

(b) 100

(c) 99

(d) none of these.

3. The successor of 27 is

(a) 26

(b) 25

(c) 24

(d) 28.

4. The predecessor of 36 is

(a) 34

(b) 35

(c) 33

(d) 37.

5. The natural number that has no predecessor is

(a) 1

(b) 10

(c) 100

(d) 1000.

6. The difference between the successor of a number and the number it self is

(a) 0

(b) – 1

(c) 1

(d) none of these.

7. The difference between the predecessor of a number and the number it self is

(a) 1

(b) -1

(c) 2

(d) -2.

8. The difference between the successor and the predecessor of a number is

(a) 1

(b) 2

(c) -1

(d) – 2.

9. To find the predecessor of a number, we have to subtract from the number itself.

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4.

10. To find the successor of a number, we have to add the number itself.

(a) 4

(b) 3

(c) 2

(d) 1

MCQ Questions for CBSE Class 6th Maths: Chapter – 2 Whole Numbers

Answer Key

1. (c) 2. (c) 3. (d) 4. (b) 5. (a) 6. (c) 7. (b) 8. (b) 9. (a) 10. (b)

Share and Enjoy !

3 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!