Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 6th Maths Chapter – 11 Algebra with Answers

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths: Chapter – 11 Algebra with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 6th Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT based Class – 6th Maths – ‘Algebra’ Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths

Chapter – 11 Algebra with Answers

1. The rule, which gives the number of matchsticks required to make the matchstick pattern L, is

(a) 2 n

(b) 3 n

(c) 4n

(d) 5 n.

2. The rule, which gives the number of matchsticks required to make the matchstick pattern C, is

(a) 2 n

(b) 3 n

(c) 4 n

(d) 5 n.

3. The rule, which gives the number of matchsticks required to make the matchstick pattern F, is

(a) 2 n

(b) 3 n

(c) 4 n

(d) 5 n.

4. The rule, which gives the number of matchsticks required to make the matchstick pattern U, is

(a) 2 n

(b) 3 n

(c) 4 n

(d) 5 n.

5. The rule, which gives the number of matchsticks required to make the matchstick pattern V, is

(a) 2 n

(b) 3 n

(c) 4 n

(d) 5 n.

6. The rule, which gives the number of matchsticks required to make the matchstick pattern A, is

(a) 2 n

(b) 3 n

(c) 4 n

(d) 5 n.

7. The rule, which gives the number of matchsticks required to make the matchstick pattern [], is

(a) 2 n

(b) 3 n

(c) 4 n

(d) 5 n

8. The rule, which gives the number of matchsticks required to make the matchstick pattern ≅, is

(a) 2 n

(b) 3 n

(c) 4 n

(d) 5 n.

9. The rule, which gives the number of matchsticks required to make the matchstick pattern E. is

(a) 2 n

(b) 3 n

(c) 4 n

(d) 5n.

10. The rule, which gives the number of matchsticks required to make the matchstick pattern A, is

(a) 3 n

(b) An

(c) 5 n

(d) 6 n

MCQ Questions for CBSE Class 6th Maths: Chapter – 11 Algebra

Answer Key

1. (a) 2. (b) 3. (c) 4. (b) 5. (a) 6. (b) 7. (c) 8. (a) 9. (d) 10. (c)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!