Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 6th Maths Chapter – 10 Mensuration with Answers

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths: Chapter – 10 Mensuration with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 6th Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT based Class – 6th Maths – ‘Mensuration’ Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths

Chapter – 10 Mensuration with Answers

1. Perimeter of a rectangle =
(a) Length × Breadth
(b) Length + Breadth
(c) 2 × (Length + Breadth)
(d) 2 × (Length × Breadth)


2. Perimeter of a square =
(a) 4 × Length of a side
(b) 2 × Length of a side
(c) 3 × Length of a side
(d) 6 × Length of a side


3. Perimeter of an equilateral triangle
(a) 2 × Length of a side
(b) 3 × Length of a side
(c) 4 × Length of a side
(d) 6 x Length of a side


4. Area of a rectangle =
(a) Length × Breadth
(b) Length + Breadth
(c) 2 × (Length + Breadth)
(d) 2 × (Length × Breadth)


5. Area of a square =
(a) side × side
(b) 4 × Length of a side
(c) 2 × Length of a side
(d) 6 × Length of a side


6. Perimeter of a regular pentagon =
(a) 4 × Length of a side
(b) 3 × Length of a side
(c) 6 × Length of a side
(d) 5 × Length of a side


7. Perimeter of a regular hexagon =
(a) 3 × Length of a side
(b) 4 × Length of a side
(c) 5 × Length of a side
(d) 6 × Length of a side


8. Apala went to a park 20 m long and 10 m wide. She took one complete round of it. The distance covered by her is
(a) 30 m
(b) 60 m
(c) 20 m
(d) 10 m


9. The perimeter of the figure is


(a) 12m
(b) 14m
(c) 24 m
(d) 7 m


10. The perimeter of the figure is


(a) 8m
(b) 16m
(c) 4m
(d) none of these

MCQ Questions for CBSE Class 6th Maths: Chapter – 10 Mensuration

Answer Key

1. (c) 2. (a) 3. (b) 4. (a) 5. (a) 6. (d) 7. (d) 8. (b) 9. (b) 10. (a)

Share and Enjoy !

2 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nitya

Nice

error: Content is protected !!