Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 6th Maths Chapter – 1 Knowing Our Numbers with Answers

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths: Chapter – 1 Knowing Our Numbers with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 6th Maths with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT based Class – 6th Maths – ‘Knowing Our Numbers’ Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Maths

Chapter – 1 Knowing Our Numbers with Answers

1. The greatest of the numbers 123, 27, 650, 2342, 40000 is

(a) 40000

(b) 2342

(c) 27

(d) 650

2. The greatest of the numbers 1000,10000,10,1000000,100000 is

(a) 1000000

(b) 100000

(c) 10000

(d) 1000

3. The smallest of the numbers 1000,50000,111,3222,225 is

(a) 111

(b) 225

(c) 1000

(d) 3222

4. The smallest of the numbers 2325,2352,2235,2253,2523,2532 is

(a) 2235

(b) 2253

(c) 2325

(d) 2532

5. Using the digits 1, 2, 3, 4 without repetition, the greatest 4-digit number that can be made is

(a) 4321

(b) 4312

(c) 4213

(d) 4231

6. Using the digits 1, 5, 7, 2 without repetition, the greatest 4-digit number that can be made is

(a) 7521

(b) 7512

(c) 7215

(d) 7251

7. Using the digits 3, 5, 7, 0 without repetition the greatest 4-digit number that can be made is

(a) 7530

(b) 7503

(c) 7350

(d) 7305

8. The smallest 4-digit number that can be made using the digits 1,8,5,3 without repetition is

(a) 1583

(b) 1538

(c) 1385

(d) 1358

9. The smallest 4-digit number that can be made using the digits 5,3,6,4 without repetition is

(a) 3546

(b) 3564

(c) 3456

(d) 3465

10. The smallest 4-digit number that can be made using the digits 6, 5, 0, 4 without repetition is

(a) 4560

(b) 4056

(c) 4065

(d) 4506

MCQ Questions for CBSE Class 6th Maths: Chapter – 1 Knowing Our Numbers

Answer Key

1. (a) 2. (a) 3. (a) 4. (a) 5. (a) 6. (a) 7. (a) 8. (d) 9. (c) 10. (b)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!