Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 6th History Chapter – 2 On The Trial of the Earliest People with Answers

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Social Science History: Chapter – 2 On The Trial of the Earliest People with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 6th Social Science – History with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT based Class – 6th Social Science History – ‘On The Trial of the Earliest People’ Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Social Science History

Chapter – 2 On The Trial of the Earliest People with Answers

1. When were the trains used first?

(a) 200 years ago

(b) 250 years ago

(c) 150 years ago

(d) 300 years ago

2. Why did hunter-gatherers move from place to place?

(a) In search of food

(b) In search of shelters

(c) Both (a) and (b)

(d) None of these

3. Where is water found?

(a) In lakes

(b) In streams

(c) In rivers

(d) All of these

4. How did the ancient people travel?

(a) By buses

(b) By trains

(c) By ships

(d) On foot

5. Who had found the things which were made and used by the hunters?

(a) Astrologists

(b) Archaeologists

(c) Psychologists

(d) None of these

6. In the ancient times tools were made up of which material?

(a) Stone

(b) Wood

(c) Bone

(d) All of these

7. For what purpose were the stone tools used?

(a) To cut meat and bone

(b) To chop fruits and roots

(c) To make spears and arrows

(d) All of these

8. Places where the people made tools are known as

(a) factory sites

(b) residence sites

(c) habitation site

(d) none of these

9. By which techniques were the stone tools made?

(a) Stone on stone technique

(b) Pressure flaking

(c) Both (a) and (b)

(d) None of these

10. What did indicate the finding of ash?

(a) Water

(b) Ice

(c) Fire

(d) All of these

MCQ Questions for CBSE Class 6th Social Science History: Chapter – 2 On The Trial of the Earliest People

Answer Key

1. (c) 2. (c) 3. (d) 4. (d) 5. (b) 6. (d) 7. (d) 8. (a) 9. (c) 10. (c)

Share and Enjoy !

4.3 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!