Success Roar Classes

MCQ Questions for Class – 6th Civics Chapter – 9 Urban Livelihoods with Answers

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Social Science Civics: Chapter – 9 Urban Livelihoods with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 6th Social Science – Civics with Answers was Prepared Based on the Latest Exam Pattern for the Academic Session. Students can solve NCERT based Class – 6th Social Science Civics – ‘Urban Livelihoods’ Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class – 6th Social Science Civics

Chapter – 9 Urban Livelihoods with Answers

1. Who is Bachchu Manjhi?

(a) Engineer

(b) Dentist

(c) Rikshaw-puller

(d) Teacher

2. How much does Bachchu Manjhi earn per day?

(a) Rupees 50

(b) Rupees 100

(c) Rupees 150

(d) Rupees 200

3. The life of people in urban areas is than that of the rural area.

(a) slower

(b) faster

(c) both (a) and (b)

(d) none of these

4. According to the survey in Ahmedabad city, how many workers work in the street?

(a) 10%

(b) 12%

(c) 14%

(d) 15%

5. If we feel a problem in our teeth, where should we go?

(a) To a physician

(b) To an orthopaedic

(c) To a veterinary clinic

(d) To a dentist

6. Where are readymade clothes sold?

(a) At garments’ shop

(b) At shoes’ shop

(c) At chemist’s shop

(d) At none of these

7. What does Vandana do?

(a) Sales woman

(b) Dress designer

(c) Nurse

(d) Peon

8. Which of the following places are nearby Delhi?

(a) Mumbai and Goa

(b) Kullu and Manali

(c) Noida and Gurgaon

(d) Panipat and Kurukshetra

9. Most of businessmen are

(a) self employed

(b) employed by others

(c) both (a) and (b)

(d) none of these

10. The shopkeepers are given a licence by

(a) State Government

(b) Municipal corporation

(c) Central Government

(d) Court

MCQ Questions for CBSE Class 6th Social Science Civics: Chapter – 9 Urban Livelihoods

Answer Key

1. (c) 2. (b) 3. (b) 4. (b) 5. (d) 6. (a) 7. (b) 8. (c) 9. (a) 10. (b)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!