Success Roar Classes

Free Online MCQs for Class – 12 Accountancy Chapter 15 – Cash Flow Statement (As per AS – 3 Revised)

Free Online MCQs Questions of CBSE Class – 12 Accountancy Chapter 15 – Cash Flow Statement (As per AS – 3 Revised) with Answers. Free Online MCQs Questions for Class 12 Accountancy with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Accountancy Class – 12 Accountancy Chapter 15 – Cash Flow Statement (As per AS – 3 Revised) Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQs for Class -12 Accountancy

Chapter 15 – Cash Flow Statement (As per AS – 3 Revised) with Answers

  1. Cash flow statement is prepared for financial planning of
    (A) Long range
    (B) Medium range
    (C) Short range
    (D) Very Long range
  2. Which of the following is source of cash?
    (A) Cash deposited into Bank
    (B) Cash withdrawn from Bank
    (C) Sale of Goods costing ₹10,000 for ₹8,000
    (D) Sale of marketable securities for cash
  3. Which of the following is not source of cash?
    (A) Issue of shares
    ( B) Purchase of Machinery
    (C) Sale of Asset
    (D) Dividend received
  4. Which of the following is not application of cash?
    (A) Increase in Debtors
    (B) Increase in Inventory
    (C) Increase in Bills Payable
    (D) Increase in Prepaid Expenses
  5. Cash from operating activities consists of:
    (A) Operating Profit
    (B) Decrease/Increase in Current Assets
    (C) Decrease/Increase in Current Assets
    (D) All of the Above
  6. While calculating operating profit which will be added to net profit:
    (A) Preliminary Expenses Written off
    (B) Depreciation
    (C) Loss on Sale of Asset
    (D) All of the Above
  7. While calculating operating profit which will be added to net profit
    (A) Profit on Sale of Asset
    (B) Increase in General Reserves
    (C) Interest received
    (D) Refund of Tax
  8. While calculating cash flow from operating activities which will be deducted:
    (A) Decrease in Prepaid Expenses
    (B) Increase in Trade Payable
    (C) Increase in Trade Receivables
    (D) Decrease in Trade Receivables
  9. While calculating cash flow from operating activities which will be added :
    (A) Increase in Inventory
    (B) Increase in Creditors
    (C) Decrease in Bills Payable
    (D) Increase in Trade Receivables
  10. Cash from Operating activities will decrease due to :
    (A) Increase in Current Assets
    (B) Decrease in Current Liabilities
    (C) Neither of the two
    (D) Both A and B above

MCQs Questions of Class – 12 Accountancy Chapter 15 – Cash Flow Statement (As per AS – 3 Revised)

Answer Key

  1. (c)  2. (c)   3. (b)     4. (c)   5. (d)    6. (d)    7. (b)    8. (c)    9. (b)   10.  (d)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!