Success Roar Classes

Free Online MCQs for Class – 12 Accountancy Chapter 12 – Comparative Statements

Free Online MCQs Questions of CBSE Class – 12 Accountancy Chapter 12 – Comparative Statements with Answers. Free Online MCQs Questions for Class 12 Accountancy with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Accountancy Class – 12 Accountancy Chapter 12 – Comparative Statements Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQs for Class -12 Accountancy

Chapter 12 – Comparative Statements with Answers

  1. The most commonly used tools for financial analysis are :
    (A) Comparative Statements
    (B) Common Size Statements
    (C) Accounting Ratios
    (D) All of the above
  2. This item is not used as a tool for Analysis of Financial Statements :
    (A) Cash Flow Statement
    (B) Fund Flow Statement
    (C) Ratio Analysis
    (D) No. of Employees Statement
  3. Which one of the following items is not a tool used for financial analysis?
    (A) Comparative Statements
    (B) Ratio Analysis
    (C) Common Size Statements
    (D) Statement of Dividend Distribution
  4. Which one of the following items is not a method/tool of analysis of financial statements?
    (A) Trend Analysis
    (B) Statement of Affairs
    (C) Cash Flow Statement
    (D) Comparative Statements
  5. Which one of the following items is not a method/tool of analysis of financial statements?
    (A) Accounting Ratio
    (B) Break Even Point
    (C) Statement of Receipts and Payments
    (D) Fund Flow Statement
  6. Which one of the following items is not a method/tool of analysis of financial statements?
    (A) Fund Flow Statement
    (B) Common Size Statement
    (C) Statement of Trade Receivables
    (D) Cash Flow Statement.
  7. Which of the following is the objective of comparative Statements?
    (A) To make the data simpler and understandable
    (B) To indicate the trend
    (C) To help in forecasting
    (D) All of the Above
  8. Which of the following is device of comparative statements?
    (A) Comparison expressed in terms of absolute data
    (B) Comparison expressed in terms of percentages
    (C) Comparison expressed in terms of ratios
    (D) All of the Above
  9. Comparative Balance Sheet:
    (A) Provides a summarized view of the operations of the firm
    (B) Presents the financial position of the firm
    (C) Presents the change in various items of balance sheet
    (D) None of the above
  10. Comparative Statement of Profit & Loss provides information about:
    (A) Rate of increase or decrease in revenue from operations
    (B) Rate of increase or decrease in cost of revenue from operations
    (C) Rate of increase or decrease in net profit
    (D) All of the above

MCQs Questions of Class – 12 Accountancy Chapter 12 – Comparative Statements

Answer Key

  1. (D)  2. (D)   3. (D)     4. (B)   5. (C)    6. (C)    7. (D)    8. (D)    9. (C)   10.  (D)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!