Success Roar Classes

MCQs for Class – 11 Business Studies Chapter 4 – Business Services

Free Online MCQs Questions of CBSE Class – 11 Business Studies Chapter 4 – Business Services with Answers. Free Online MCQs Questions for Class 11 Business Studies with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 11 Business Studies Chapter 4 – Business Services Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQs for Class -11 Business Studies

Chapter 4 – Business Services with Answers

1. Which is the central Bank of India

a) Central Bank

b)State Bank of India       

c) Bank of India                

d) Reserve Bank of India

2. Time utility is created by

 a) Transportation       

b) Banking              

c) Warehousing                 

d) Communication

3. Which of the following is a contract of Indemnity

 a) Marine Insurance     

b )Fire Insurance    

c) Life Insurance      

d) all the above

4. The functions of a commerce include

a) acceptance of deposits       

b) granting of loans 

c) Locker facility     

d) all the above

5. Which is considered as the cheapest means of transportation

a) Air        

b) Road

c) Water

d) Railway

6. Which of the following is an allied postal service-

a) Greeting post           

b) Media post

c) Speed post 

d) Passport Application

7. What is the full form of WWW

a) world wide width     

b) world wide work

 c) world wild web

d) world wide web

8. DTH services are provided by

a) Transport Company

b) Banks

c) Cellular Company

d) None of these

9. It is not a type of general insurance

a) Marine Insurance

b) Fidelity Insurance

c) Fire Insurance

d) Life Insurance

10.  The validity period of a demand draft is

a) One month

b) Two Months

c) Three months

d) Six Months

MCQs Questions of Class – 11 Business Studies Chapter 4 – Business Services

Answer Key

  1. (d)  2. (a)   3. (b)     4. (d)   5. (c)    6. (c)    7. (d)    8. (c)    9. (d)   10.  (c)

Share and Enjoy !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!