Success Roar Classes

Free Online MCQ Questions for Class – 10 Maths: Chapter – 4 Quadratic Equations with Answers

Free Online MCQ Questions for Class 10 Maths: Chapter – 4 Quadratic Equations with Answers. Free Online MCQ Questions for Class 10 Maths with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 10 Maths: Quadratic Equations Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level on Success Roar Classes Website itself.

Free Online MCQ Questions for Class -10 Maths

Chapter – 4 Quadratic Equations with Answers

1. Which of the following is not a quadratic equation
(a) x² + 3x – 5 = 0
(b) x² + x3 + 2 = 0
(c) 3 + x + x² = 0
(d) x² – 9 = 0

2. The quadratic equation has degree
(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 3

3. The cubic equation has degree
(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) 4

4. A bi-quadratic equation has degree
(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) 4

5. The polynomial equation x (x + 1) + 8 = (x + 2) {x – 2) is
(a) linear equation
(b) quadratic equation
(c) cubic equation
(d) bi-quadratic equation

6. The equation (x – 2)² + 1 = 2x – 3 is a
(a) linear equation
(b) quadratic equation
(c) cubic equation
(d) bi-quadratic equation

7. The roots of the quadratic equation 6x² – x – 2 = 0 are

8. The quadratic equation whose roots are 1 and
(a) 2x² + x – 1 = 0
(b) 2x² – x – 1 = 0
(c) 2x² + x + 1 = 0
(d) 2x² – x + 1 = 0

9. The quadratic equation whose one rational root is 3 + √2 is
(a) x² – 7x + 5 = 0
(b) x² + 7x + 6 = 0
(c) x² – 7x + 6 = 0
(d) x² – 6x + 7 = 0

10. The equation 2x² + kx + 3 = 0 has two equal roots, then the value of k is
(a) ±√6
(b) ± 4
(c) ±3√2
(d) ±2√6

MCQ Questions for CBSE Class 10 Maths: Chapter – 4 Quadratic Equations

Answer Key

1. (b) 2. (c) 3. (c) 4. (d) 5. (a) 6. (b) 7. (c) 8. (b) 9. (d) 10. (d)

Share and Enjoy !

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!